Renovarea şi Modernizarea IMSP Institutului Mamei şi Copilului din donaţia Guvernului României continuă

Noi obiective au fost reabilitate, noi secţii şi departamente  au fost modernizate în cadrul Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP IM şi C, finanţat de Guvernul României. La IMSP Institutul Mamei şi Copilului se lucrează extrem de productiv spre a finisa cu succes toate aspectele–cheie indicate în proiectul moldo–român. La moment se desfăşoară lucrările de reabilitare a Casei Scărilor din Maternitate, precum şi a Secţiei Primiri Urgente (vezi imaginile mai jos), în vederea creării condiţiilor de maxim confort pentru toti pacienţii, dar şi pentru lucrătorii medicali ai IMSP IM şi C. Pe viitor vor fi demarate lucrări de reparaţie în Holul Clinica Pediatrie, Secţia Reanimare, dar şi Secţia Ginecologie Infantilă şi Endocrinologie, etc.

    De menţionat faptul că lansarea ”Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP IM şi C” a fost posibilă datorită semnării, la data de 14 noiembrie 2014, a Memorandumului de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, reprezentat de IMSP Institutul Mamei şi Copilului. Conform acestui document oficial, Guvernul României a pus la dispoziţie o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 1 000 000,00 EUR, ca mai apoi să mai acorde o nouă tranşă Institutului Mamei şi Copilului, în valoare de 1 500 000,00 EUR pentru renovarea şi dotarea a mai multor secţii şi departamente. 

Proiectul dat vine în continuarea unui set de lucrări de renovare iniţiate în decursul  anului 2014 cu fonduri atrase prin campania de colectare de donaţii RENAȘTE MOLDOVA.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.