Proiectul renovării Intitutul Mamei și Copilului

Potrivit Planului de renovare și modernizare, la finalul perioadei de reparații, pacienții care vor veni la Institutul Mamei și Copilului vor beneficia de condiții moderne încă de la intrarea lor în curtea spitalului. “Proiectul de renovare și modernizare este o necesitate vitală, la finalul căruia vom putea oferi asistență de calitate. Obiectivul nostru este să atingem acel standard calitativ cu privire la siguranta și confortul mamelor și copiilor”, a declarat directorul general Ștefan Gațcan. La rândul său,  Aliona Lupașcu, șeful secției de lăuzie, a explicat cât este de important pentru nou născuți să aibă parte de condiții sanitare în toate saloanele. “Rezultatele acestui proiect vor fi asigurarea unui confort maximal pentru paciente și ridicarea indicelui privind respectarea igienei necesare mamei și copilului său", a spus medicul. 

Dintre cele 6 etape de reparații, pentru care este necesară colectarea a aproximativ 1 milion de euro, cele mai constisitoare lucrări vor fi cele pentru renovarea și modernizarea sălilor de naștere, a salonului de chirurgie și a saloanelor pentru paciente. 

Astăzi, după 10 zile de la lansarea campaniei de colectare de fonduri RENAȘTE MOLDOVA, datorită donațiilor generoase care au fost făcute, la Institutul Mamei și Copilului au putut fi demarate lucrările pentru renovarea Secției de internare. O problemă  cu care se confruntă medicii în cadrul acestei Secții este rețeaua de electricitate care este foarte veche, zilnic având loc circa 12 pene de curent.

 

 

 

 Copyright © 2021. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.