Ministrul Sănătății D-na Ruxanda Glavan a efectuat o vizită de lucru la Institutul Mamei și Copilului

Pe data de 26 decembrie a. 2016 Ministrul Sănătății D-na Ruxanda Glavan a efectuat o vizită de lucru la Institutul Mamei și Copilului cu scopul de a se documenta cu privire la procedura de achiziționare a testelor pentru glicemie.

Menționăm faptul că Ministerul Sănătății a întreprins mai multe măsuri pentru soluționarea problemelor ce țin de asigurarea pacienților de diabet zaharat cu dispozitive medicale necesare. În acest scop IMSP Institutul Mamei și Copilului a fost numită ca autoritate contractantă responsabilă de organizarea procedurii de procurare din mijloace financiare alocate suplimentar de către Compania Națională de Asigurări în Medicină. În urma evaluării, Grupul de lucru a economisit bani publici, reușind să aprovizioneze circa 400 copii, care suferă de diabet zaharat, ce urmează a fi asigurați în premieră, timp de un an, cu glucometre, teste pentru monitorizarea glicemiei și lanțete pentru 5 analize zilnice.

De asemenea în cadrul evenimentului D-na Ministru a avut posibilitatea de a vizita secțiile urologie, ginecologie infantilă și endocrinologie, precum și holurile clinicii Pediatrie și Centrului Național de Chirurgie Pediatrică ”Natalia Gheorghiu” renovate și reabilitate din cadrul proiectului finanțat de Guvernul României.

În cadrul vizitei D-na Ministru a discutat cu pacienții internați în cadrul secțiilor IMSP IMșiC.

La final cu ocazia sărbătorilor de iarnă, colaboratorii instituției medicale au avut parte de o prestație de excepție organizată de studenții Colegiului de Medicină, care au reușit să încălzească sufletele celor prezenți cu colindele și urările sale.

Evenimentul s-a încheiat cu un frumos mesaj de felicitare din partea D-nei Ruxanda Glavan, care le-a dorit mult spor și sănătate lucrătorilor medicali.

 

 

 Copyright © 2023. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.