Nou-născuți nr.2

Secţia şi-a început activitatea în componenţa Maternitaţii în anul 1981 sub denumirea „Secţia observaţie nou-nascuţi”. Prima şefa a secţiei a fost Larisa Crivceanschi, apoi Aana Goriunova ,din 1990-Ludmila Oclanschi.

În urma reorganizării Instituţiei prin ordinul Ministerului Sănătăţii nr.88 din 01.02.2013”Cu privire la IMSP Institutul Mamei şi Copilului”a fost aprobata o noua structură de state,organigrama şi Regulamentul Instituţiei şi prin comasarea a doua secţii ,secţia de observaţie nou-născuţi a intrat in componenţa secţiei de nou-născuţi,şef de secţie-Alexandru Magulceac.

Din decembrie 2016 ,secţia poarta denumirea de secţia Nou-născuţi N2, sefa secţiei Ludmila Oclanschi,asistent Universitar,Departamentul Pediatrie  USMF,medic de categoria superioară, asistenta superioară-Larisa Postica

Secția are 50 de paturi de nou-născuți, care se află în saloane împreună cu mamele lor,are 3 state de medici neonatologi(2 cu categorie superioară),19 state de asistente medicale și 11 infermiere.

Acordăm asistenţa medicală corespunzătoare (nivel 3) pentru nou-născuţi la termen şi prematuri,cu sau fără riscuri,sănătoşi sau bolnavi.

Dupa lansarea si desfăşurarea proiectului  Renaşte Moldova şi finisarea lucrărilor de reparaţie secţia nou născuţi N2 a beneficiat de condiţii Europene cu aparataj modern pentru a acorda un ajutor de înaltă calificare nou-născuţilor sănătoşi şi a celor născuţi înainte de termen.

De rînd cu resuscitarea, examinarea şi tratarea nou-născuţilor,promovarea alimentaţiei naturale este deosebit de importantă în activitatea noastră .Încurajăm femeile să îşi alimenteze natural bebeluşii,de aceea instruim cu drag proaspetele mămici,oferindu-le primele lecţii de îngrijire a copilului.

Un rol deosebit în activitatea secţiei îl are colaborarea fructuoasă cu partenerii din Franta ,în special cu colegii din Pediatre du Monde,care ne-au acordat suport în instruirea personalului pentru utilizarea şi funcţionarea  aparatajului meidcal,au organizat seminare consacrate profilaxiei infecţiei intrauterine. Odata cu profilaxia acestei infecţii,sperăm să contribuim la micşorarea semnificativă a ratei mortaltaţii şi morbiditaţii neonatale.

Obiectivele noastre se schimba şi cresc în fiecare zi. În fiecare zi contribuim la naşterea noilor vieţi ,la îngrijirea bebeluşilor născuţi la termen şi a celor prematuri şi cel mai mare succes sunt zîmbetele mamelor fericite.

 

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.