Organizația Salvați Copiii România în susținerea eforturilor Institutului Mamei și Copilului de oferire a serviciilor medicale de calitate mamelor și copiilor refugiați din Ucraina

Organizația Salvați Copiii România în susținerea eforturilor Institutului Mamei și Copilului de oferire a serviciilor medicale de calitate mamelor și copiilor refugiați din Ucraina.

În urma solicitării Institutului Mamei și Copilului, care îngrijește pacienți refugiați din Ucraina, Organizația Salvați Copiii România a decis să vină cu o donație constituită din consumabile medicale pentru secția de Terapie intensivă, Anesteziologie și blocul Prematuri din cadrul instituției, precum și un transport umanitar cu produse de îngrijire pentru nou-născuți, copii si mame, ambele în valoare de 200.000 de Euro.

Prima tranșă a ajutorului a ajuns, astăzi, la Chișinău, constând în 278.000 de scutece, șervetele umede și absorbante. Un suport semnificativ ce va spori capacitățile instituției de a oferi consultațiilor medicale gratuite refugiaților din Ucraina în domeniul obstetricii, ginecologiei, neonatologiei şi pediatriei (somatice şi chirurgicale). Până în prezent în cadrul instituției, au fost înregistrate 825 de cazuri tratate, peste 2.000 de consultații medicale oferite. Iar 98 de femei refugiate din Ucraina au născut în siguranță.

În numele tuturor pacienților și a personalului medical dorim să ne exprimăm aprecierea și să aducem cele mai sincere mulțumiri Salvati Copiii Romania, dnei Ana Racu, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru implicare în această acțiune de solidaritate ce ne va permite oferirea serviciilor medicale de calitate tuturor mamelor și copiilor refugiați din Ucraina.

 

 

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.