#PăstreazăSănătatea #FăTestulCitologic #VaccinareAntiHPV

Veste bună! Eforturile noastre de a preveni cancerul de col uterin se extind și tot mai mulți parteneri se alătură cauzei de promovare a sănătății femeii.

Partenerul de anul acesta este compania Viorica-Cosmetic care a lansat acțiunea de informare a femeilor în toată rețeaua de magazine din țară. Astfel, consultanții-vânzări vor distribui pliante informative despre testul citologic și vaccinarea anti-HPV, îndemnând femeile, dar și bărbații, să se adreseze medicului de familie pentru a solicita servicii de screening de col uterin.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei dedicate Săptămânii de prevenire a cancerului de col uterin ce se desfășoară în perioada 23 ianuarie-4 februarie 2023 sub egida Ministerul Sănătății al  Republicii Moldova/ Institutul Mamei și Copilului - Unitatea de Coordonare a Screeningului de Col Uterin condusă de Valuta  Diana și comunitatea PapTest Moldova, fiind susținută de mai mulți parteneri, printre care UNFPA, Platforma Deputatelor, World Health Organization in Moldova, UNICEF Moldova, Maria Marian și comunitatea Sănătatea mea. De la femeie la femeie, precum și sectorul privat - Viorica-Cosmetic și compania Moldcell.

Mulțumim tuturor! Împreună salvăm vieți!

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.