La data de 15 februarie 2022, s-a desfășurat Conferința Națională on-line ,,Infecția COVID-19 la copii și diagnosticul diferențial cu maladiile respiratorii”

Acest eveniment a fost organizat și moderat de către prof. univ. Svetlana Șciuca - șef Clinica Pneumologie USMF ,,Nicolae Testemițanu”, consultant secții profil COVID-19, Institutul Mamei și Copilului, de comun cu formatorii programului.

La conferință au participat mai mult de 300 de specialiști: medici pediatri, medici de familie, medici pneumologi, medici rezidenți.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate o serie de rapoarte, care au reflectat infecția COVID-19 la copii în aspect etiopatogenic la diferite etape evolutive a maladiei, afectarea sistemului respirator în infecția COVID-19, gripă și alte infecții virale la copii (prof. Svetlana Șciuca), sindroame bronhopulmonare post-covid la copii (asistent univ. Rodica Selevestru, prof. Svetlana Șciuca). Evaluarea clinică a formelor simptomatice în infecția SARS-CoV-2 la copii în baza datelor de la Institutul Mamei și Copilului a fost raportată de Diana Rotaru-Cojocari (șef secție Infecții COVID-19 N 4) și Veaceslav Bozadji (șef secție COVID-19 N1). Infecția SARS-CoV-2 la copii cu comorbidități imunodeficitare și evoluția infecției COVID-19 la copii cu boli cornice pulmonare au fost raportate în prezentările medicilor pediatri – Cristina Tomacinschi și Aliona Cotoman din secția Pneumologie, Institutul Mamei și Copilului.

 

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.