Ziua Mondială a Diabetului 2021

În fiecare an, la data de 14 noiembrie, este marcată Ziua mondială a diabetului cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei informării şi educării populaţiei privind prevenirea şi îngrijirea diabetului.
În prezent, peste 500 de copii din Republica Moldova sunt diagnosticați cu această maladie.
 
Secția Endocrinologie din cadrul Institutului Mamei și Copilului este unica subdiviziune din țară ce are posibilitatea de a oferi asistență medicală specializată în condiții de staționar.
Toți copiii diagnosticați cu diabet zaharat beneficiază de tratament gratuit cu analogi de insulină și sunt asigurați cu câte 5 teste zilnice pentru determinarea glicemiei, iar copiii cu vârsta mai mică de 7 ani pot beneficia de tratament cu pompă de insulină cuplată cu senzori de glicemie.
 
În ajunul Zilei mondiale a diabetului, medicii și asistentele medicale a Clinicii Pediatrie, IMC au organizat un Flash Mob, de informare a comunității asupra controlului și prevenirii diabetului zaharat.
Tradițional i-am avut alături de noi, în cadrul Secției de Endocrinologie pe partenerii de la Novonordisk și Medtronic, care sunt lideri mondiali în oferirea produselor pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat, iar cu ocazia sărbătorii, au ținut să vină cu daruri pentru micii pacienți.
 
Ziua Mondială a Diabetului se organizează din anul 1991 la Inițiativa Federației Internaționale a Diabetului și a Organizației Mondiale a Sănătății ca răspuns la escaladarea amenințării pentru sănătate a diabetului zaharat.
 

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.