Ziua Mondială a rinichiului - 11 martie 2021

Acțiunile din acest an se desfășoară cu tema: „Sănătatea rinichilor pentru toată lumea și peste tot - calitatea vieții cu boli de rinichi”. Campania își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la gestionarea eficientă a simptomelor, abilitarea și încurajarea pacientului la participarea semnificativă în viața de zi cu zi.

            Bolile de rinichi pot afecta și sănătatea copiilor de la o vârsta fragedă, prin tulburări tratabile, fără consecințe pe termen lung, şi până la forme severe, periculoase pentru viață, cum ar fi: boala renală acută, boala renală cronică sau insuficiența renală cronică.

            Un rol important în diagnosticarea și tratamentului bolilor renale la copii îi revine   Secţiei Nefrologie din cadrul Clinicii Pediatrie a Institutului Mamei și Copilului care acordă asistenţă medicală de înaltă performanţă copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 luni şi 18 ani, cu diferite afecţiuni reno-urinare, internaţi atât în mod planic, cât în mod de urgenţă.

            Specialiștii secției au venit astăzi, cu mai multe informații utile pentru părinți referitor la Boala renală acută la copii care ar putea fi prevenită prin:

  • Educarea privind adoptarea unui mod de viață sănătos din fragedă copilărie;
  • Efectuarea testelor prenatale pentru depistarea malformațiilor la făt;
  • Asigurarea unei alimentații sănătoase în perioada gravidității;
  • Imunizarea copiilor și tratamentul eficient al infecțiilor la copii;
  • Examenul medical sistematic, pentru a exclude afectarea rinichilor la copii;
  • Adresarea la timp după ajutor medical în caz de apariție a semnelor de boală.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.