Ziua mondială a prematurităţii - 17 noiembrie 2019

Ziua mondială a prematurităţii - 17 noiembrie 2019
Pentru a susține evenimentele și acțiunile din această zi colaboratorii Centrului Perinatal a Institutului Mamei și Copilului și-au propus să poarte panglici mov în semn de solidaritate cu problemele copiilor prematuri şi ale familiilor lor.
Cu această ocazie, un eveniment inedit a fost organizat și la Centrul comercial ”Jumbo” din capitală unde și-au dat întâlnire patruzeci de familii cu copii născuți prematur din diferite regiuni ale țării. Familii care au în spate povești de succes în lupta lor pentru viață pe care au dus-o împreună cu medicii din Secția prematuri și Secția Reanimare și terapie intensivă nou-născuți a IMC. Cei prezenți au avut parte de o atmosferă specială întreținută de recitaluri muzicale, jocuri distractive și cadouri oferite cu mult drag de către sponsori.
Și în Secția Prematuri a IMC a fost zi de sărbătoare acolo unde colaboratorii secției au ținut să aducă daruri pentru părinți și micii pacienți, împreună cu câte o diplomă înmânată în semn de înaltă apreciere și încurajare pentru eforturile depuse zi de zi în calea spre însănătoșire.
Institutul Mamei și Copilului este unica instituție de nivelul III din Republica Moldova care are posibilitatea de a acorda ajutorul medical calificat și îngrijiri medicale de înaltă calitate pentru copii cu greutate foarte mică și extrem de mică la naștere.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.