Proiectul moldo-elvețian "Regionalizarea serviciilor pediatrice de urgență și terapiei intensive din Republica Moldova", cunoscut ca REPEMOL

Scopul investițiilor din cadrul proiectului au fost asigurarea instituțiile medicale din țară cu echipamente performante, formarea profesională a specialiștilor din domeniu și reducea mortalității copiilor până la 5 ani. În 10 ani de muncă, rata mortalității a scăzut cu 3 la sută. 

Rezultatele proiectului de regionalizare a serviciilor pediatrice de urgență a cuprins deschiderea a trei centre de primire urgențe regionale moderne, șapte secții dotate cu utilaj modern și trei mii nouă sute de medici pediatri și asistenți medicali instruiți.  În cadrul proiectului REPEMOL, în medicina de urgență au fost investite peste 15 milioane de euro. Cu o parte din bani, au fost create trei unități de primire urgență în nordul, sudul și centrul țării. Acestea au fost dotate cu echipament de ultimă generație. Una dintre unități a fost creată la Institutul Mamei și Copilului.

Unitatea de primiri urgență de la Institutul Mamei și Copilului are trei cabinete. Camera roșie, unde ajung copiii în stare critică, este dotată cu echipament medical ultramodern care permite resuscitarea și intubarea acestora în timp scurt.

În cadrul proiectului, aproape patru mii de medici și asistenți au participat la cursuri de instruire.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.